Studentenprotest in Den Haag tegen bezuinigingen

Ongeveer 1500 studenten hebben vandaag op het Plein in Den Haag geprotesteerd tegen de kabinetsplannen om studenten die meer dan een jaar vertraging oplopen een boete op te leggen van 3000 euro. Dit plan werd vandaag besproken in de Tweede Kamer. Ook in Groningen waren er rond de duizend studenten op de been.

Ondanks meer dan honderdduizend handtekeningen tegen de bezuinigingen in het onderwijs en de protesten vandaag, houdt de Tweede Kamer vast aan het plan om ‘langstudeerders’ een boete van 3000 euro op te leggen. Daarnaast zouden zij hun ov-kaart moeten inleveren en wil kabinet Rutte de studiefinanciering voor de master afschaffen. Ook onderwijsinstellingen krijgen een boete van 3000 euro voor elke student die te lang over de opleiding doet. Het doorvoeren van deze plannen betekent de afbraak van de toegankelijkheid en kwaliteit (denk bijvoorbeeld aan diplomafraude) van ons hoger onderwijs.

De manifestaties in Den Haag en Groningen vandaag waren pas het begin van het studentenprotest tegen de bezuinigingen. Meer acties zullen zeker volgen, houd deze website en facebook in de gaten voor updates!

Zie hier en hier voor beelden van de manifestatie in Den Haag vandaag, en hier een videoreportage van RTV Noord.

Studentenprotest in Den Haag tegen bezuinigingen

Advertenties