NIJMEGEN – De Radboud Universiteit in Nijmegen heeft maatregelen genomen, nadat onlangs kort na elkaar twee studenten zelfmoord pleegden.

Hoofd studentenbegeleiding Carla van Wely denkt dat er mogelijk steeds meer studenten zullen komen met wie het niet goed gaat. “Vanwege het bindend studieadvies en financiële druk”.“Met de invoering van het bindend studieadvies ontstaat er een toenemende druk op studenten. We hebben als confessionele universiteit de taak om zorgwekkend gedrag onder studenten in de gaten te houden en daarop te anticiperen”, zegt ook de directeur studentenzaken Wim Brand. Het bindend studieadvies houdt in dat de universiteit een student kan verplichten met zijn opleiding te stoppen, omdat er te weinig resultaat wordt geboekt.

De universiteit heeft afspraken gemaakt met studieadviseurs, mentoren, docenten, decanen en studentenpsychologen dat zij zorgen over een student op een centraal punt melden. Een contactpersoon legt alle signalen naast elkaar en trekt aan de bel als het nodig is. Volgens Van Wely is kortgeleden door de verhoogde aandacht al een student op tijd in contact gebracht met een hulpverlener.

Bron:

http://www.ad.nl/ad/nl/1000/Nieuws/article/detail/569008/2011/02/17/Universiteit-Nijmegen-in-actie-na-twee-zelfdodingen.dhtml

Advertenties