Dinsdag 24 januari. 17:45, hoek Hollantlaan & Zeelantlaan, Utrecht.
Respect voor schoonmaakwerk ontbreekt, en dat kunnen we niet toelaten. In het belang van schoonmakers, en in het belang van arbeidsomstandigheden in het algemeen. En dus kom ook jij aanstaande dinsdag naar de manifestatie van stakende schoonmakers in Kanaleneiland, om met ons te laten zien dat we achter de eisen staan van de schoonmakers, dat we solidair zijn met hun strijd, en dat we bereid zijn om (nu en in de toekomst) zij aan zij te staan met wie opkomt voor onze rechten als mensen, als werknemers, rechten die juist nu in deze onnodige crisistijd extra onder druk komen te staan, voor schoonmakers, andere arbeiders en studenten wereldwijd.

Manifestatie van de stakende schoonmakers

Dinsdag 24 januari houden de stakende schoonmakers een manifestatie in Utrecht, georganiseerd door FNV Bondgenoten. Dit doen ze startend op de hoek van de Hollantlaan & Zeelantlaan in Kanaleneiland. Ongeveer 2000 schoonmakers zullen zich verzamelen om te strijden voor betere arbeidsrechten. Misstanden waar ze nu tegen aan lopen zijn:
.
– Niet doorbetaald worden bij ziekte
– Twee keer zo veel moeten doen voor hetzelfde geld
– Niet mogen praten tijdens hun werk
– Geen handschoenen beschikbaar voor het schoonmaken van wc’s
– Ze worden geintimideerd als ze voor hun rechten op proberen te komen.
.
Kritische Studenten Utrecht (KSU) steunt de schoonmakers in hun strijd en is daarom aanwezig op deze manifestatie. Vanaf 17.45 zijn we aanwezig op de hoek Hollantlaan & Zeelantlaan, Utrechtom onze solidariteit met de schoonmakers te tonen en samen actie te voeren voor betere rechten voor schoonmakers.
.
ENGLISH
On Tuesday the 24st of January the striking cleaners will demonstrate in Utrecht, at a gathering organised by FNV Bondgenoten, one of the biggest labour unions of the Netherlands. They will gather on the corner of the Hollantlaan & Zeelantlaan in Kanaleneiland. Around 2000 cleaners will gather to fight for better working rights. Rights they deserve, but are not entitled to now are:
.
– Not being payed during illnes

– Have to work two times as hard for the same wage
– They are not allowed to talk during their job
– No cleaning gloves are available for the cleaning of toilets
– When they stand up for their rights, they are intimidated by the employers.

.

Kritische Studenten Utrecht (Critical Students Utrecht) supports the cleaners in their struggle and will be present at the manifestation. From 17.45 we will be at the corner of Hollantlaan & Zeelantlaan to show our solidarity with the cleaners and together fight for the rights they deserve!