Zo’n twintig studenten hebben vandaag geprotesteerd voor het behoud van de basisbeurs, en tegen het a-s0ciale leenstelsel dat GroenLinks voorstelt. Kritische Studenten Utrecht en studenten van het netwerk Goed Toegankelijk Onderwijs voerden actie om Groenlinks op te roepen de studiefinanciering intact te laten.

Update 13 feb: De motie van Dwars voor het studieloon (en tegen het leenstelsel) werd door het congres aangenomen. Aanleiding voor Scienceguide om te melden: “De coalitie voor een sociaal leenstelsel lijkt  in duigen, nu GL de partners van VVD, PvdA en D66 op dit punt terzijde schuift.”

Passerende GroenLinks leden reageerden vooral positief op het protest. Misschien dat de basis toch nog was linkser is als de partijtop. De leuzen die te horen waren voor de zogenaamde rode doos (Vredenburg) klonken als volgt: “Geen Bommen, Maar Boeken“, “Hey, GroenLinks, Laat Mij Studeren“, en natuurlijk klassiekers als “Hey hey, ho ho, Onderwijs verneuk je zo“. Uiteindelijk zijn de demonstranten weggestuurd door de politie nadat de conferentiedeuren waren gesloten en alle congresleden binnen waren. Jolante Sap stuurt blijkbaar niet alleen politie af op Afghanen, maar ook op studenten. Al met al dus een goed startschot voor de komende studentenprotesten van 2012. Geen Bommen, Maar Boeken!

Zie persbericht van de actie Actie bij Groenlinks congres voor behoud studiefinanciering en tegen a-sociaal leenstelsel

Hieronder foto’s van de actie:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties